Tagliatelle met Bolognesesaus

Pasta 64 Laatste update: Aug 02, 2020 Aangemaakt: Aug 02, 2020
Tagliatelle met Bolognesesaus
  • Serveert: 2 Mensen
  • Voorbereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 45
  • Calorieën: -
  • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Print

Een lekker gerecht maar wel simpel te maken: Tagliatelle met Bolognesesaus. Kies voor verse tagliatelle uit de koeling of maak je tagliatelle gewoon zelf (mocht je genoeg tijd over hebben, het is het zeker waard).

Ingrediënten

Stappenplan

  1. Snijd de tomaten in partjes, de pancette in reepjes, de knoflook, ui en een stengel bleekselderij fijn. Leg alle ingrediënten alvast klaar.
  2. Bak de pancetta even kort droog in de pan (zonder olie, op middelhoog vuur). Als de vet van de pancetta loslaat, voeg je de fijngesneden knoflook & ui toe. Blijf goed roeren.
  3. Voeg nu de gesneden wortel en bleekselderij toe en bak even mee. Goed schep om.
  4. Bak vervolgens het half-om-half gehakt rul en breng op smaak met een bouillonblokje, tijm, peper en zout.
  5. Draai het vuur hoog en voeg nu de tomaat, tomatenpuree en kokend water (giet uit waterkoker) toe. Schep goed om en laat even bakken. Als het goed begin te pruttelen, blus je het af met een flinke scheut rode wijn. Draai nu het vuur zacht en laat ongeveer 30 minuten pruttelen met de deksel op de pan. Zet ondertussen een pan met water op het vuur en kook je tagliatelle volgens de verpakking.
  6. Garneer met Parmezaanse kaas en peterselie.

Tagliatelle met Bolognesesaus



  • Serveert: 2 Mensen
  • Voorbereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 45
  • Calorieën: -
  • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Een lekker gerecht maar wel simpel te maken: Tagliatelle met Bolognesesaus. Kies voor verse tagliatelle uit de koeling of maak je tagliatelle gewoon zelf (mocht je genoeg tijd over hebben, het is het zeker waard).

Ingrediënten

Stappenplan

  1. Snijd de tomaten in partjes, de pancette in reepjes, de knoflook, ui en een stengel bleekselderij fijn. Leg alle ingrediënten alvast klaar.
  2. Bak de pancetta even kort droog in de pan (zonder olie, op middelhoog vuur). Als de vet van de pancetta loslaat, voeg je de fijngesneden knoflook & ui toe. Blijf goed roeren.
  3. Voeg nu de gesneden wortel en bleekselderij toe en bak even mee. Goed schep om.
  4. Bak vervolgens het half-om-half gehakt rul en breng op smaak met een bouillonblokje, tijm, peper en zout.
  5. Draai het vuur hoog en voeg nu de tomaat, tomatenpuree en kokend water (giet uit waterkoker) toe. Schep goed om en laat even bakken. Als het goed begin te pruttelen, blus je het af met een flinke scheut rode wijn. Draai nu het vuur zacht en laat ongeveer 30 minuten pruttelen met de deksel op de pan. Zet ondertussen een pan met water op het vuur en kook je tagliatelle volgens de verpakking.
  6. Garneer met Parmezaanse kaas en peterselie.

Dit vind je misschien ook leuk

Nieuwsbrief

Meld u aan om e-mailupdates over nieuwe recepten te ontvangen.