Pasta met Spinazie & Zalm

Vis 146 Laatste update: Aug 01, 2020 Aangemaakt: Aug 01, 2020
Pasta met Spinazie & Zalm
  • Serveert: 2 Mensen
  • Voorbereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 10
  • Calorieën: -
  • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Print

Tegenwoordig probeer ik zo min mogelijk eten weg te gooien. Dit gerecht met pasta, spinazie en zalm is dan ook geboren uit het moeten opmaken van restjes. En het was een succes, dit komt zeker nog eens op tafel.

Ingrediënten

Stappenplan

  1. Kook de pasta volgens de verpakking. Verwarm de spinazie in een pannetje.
  2. Snijd de zalm in snippers en het sjalotje fijn.
  3. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan. Als de pijnboompitjes geroosterd zijn zet je ze apart in een kommetje. In de koekenpan fruit je het chalotje aan.
  4. Meng het shalotje door de spinazie. Breng de spinazie op smaak met peper, zout en knoflookpoeder.
  5. Giet de pasta af. Meng de spinazie door de pasta.
  6. Roer hier een scheut citroensap en een lepel ricotta door.
  7. Verdeel tot slot de zalmsnippers en pijnboompitjes door de pasta.

Pasta met Spinazie & Zalm



  • Serveert: 2 Mensen
  • Voorbereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 10
  • Calorieën: -
  • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Tegenwoordig probeer ik zo min mogelijk eten weg te gooien. Dit gerecht met pasta, spinazie en zalm is dan ook geboren uit het moeten opmaken van restjes. En het was een succes, dit komt zeker nog eens op tafel.

Ingrediënten

Stappenplan

  1. Kook de pasta volgens de verpakking. Verwarm de spinazie in een pannetje.
  2. Snijd de zalm in snippers en het sjalotje fijn.
  3. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan. Als de pijnboompitjes geroosterd zijn zet je ze apart in een kommetje. In de koekenpan fruit je het chalotje aan.
  4. Meng het shalotje door de spinazie. Breng de spinazie op smaak met peper, zout en knoflookpoeder.
  5. Giet de pasta af. Meng de spinazie door de pasta.
  6. Roer hier een scheut citroensap en een lepel ricotta door.
  7. Verdeel tot slot de zalmsnippers en pijnboompitjes door de pasta.

Dit vind je misschien ook leuk

Nieuwsbrief

Meld u aan om e-mailupdates over nieuwe recepten te ontvangen.