Gevulde gehaktballen met mozzarella in tomatensaus

Uit de oven 57 Laatste update: Aug 02, 2020 Aangemaakt: Aug 02, 2020
Gevulde gehaktballen met mozzarella in tomatensaus
  • Serveert: 4 Mensen
  • Voorbereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 25
  • Calorieën: -
  • Moeilijkheidsgraad: Medium
Print

Lekker met spaghetti, met couscous of als hapje op een feestje :) Omdat de gehaktballen goed vullen, kun je 3-4 ballen rekenen per persoon voor het avondeten. Wanneer de ballen bedoeld zijn als een hapje, kun je de ballen iets kleiner maken.

Ingrediënten

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng gehakt met de panko, tomatentapenade, zout, peper, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en uiteindelijk met 3 eetlepels geklutst ei.
  3. Snijd de mozzarella in kleine stukjes.
  4. Vorm balletjes van het gehakt, maak er een gaatje in en stop hier een stukje mozzarella in. Maak het balletje weer dicht en leg alle gehaktballetjes in een ingevette ovenschaal. je kunt er ongeveer 12 maken. Zet de ovenschaal voor 20 min in de oven.
  5. Ondertussen maak je de tomatensaus. Bak het fijngesneden uitje in een pan met fijngesneden knoflookteentjes.
  6. Als de ui glazig is, voeg je beetje voor beetje de verse spinazie toe.
  7. Voeg de tomatenblokjes toe, met een beetje water en gehalveerde cherrytomaten. Voeg ook fijngesneden basilicum toe, maar houd nog een beetje opzij.
  8. Laat dit geheel pruttelen tot de 20 min van de gehaktballen voorbij zijn.
  9. Wanneer de gehaktballetjes klaar zijn, voeg je de tomatensaus toe aan de ovenschaal en zet je dit nog even 10 minuten terug.
  10. Strooi het laatste beetje verse basilicum over de ovenschaal.

Gevulde gehaktballen met mozzarella in tomatensaus



  • Serveert: 4 Mensen
  • Voorbereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 25
  • Calorieën: -
  • Moeilijkheidsgraad: Medium

Lekker met spaghetti, met couscous of als hapje op een feestje :) Omdat de gehaktballen goed vullen, kun je 3-4 ballen rekenen per persoon voor het avondeten. Wanneer de ballen bedoeld zijn als een hapje, kun je de ballen iets kleiner maken.

Ingrediënten

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng gehakt met de panko, tomatentapenade, zout, peper, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en uiteindelijk met 3 eetlepels geklutst ei.
  3. Snijd de mozzarella in kleine stukjes.
  4. Vorm balletjes van het gehakt, maak er een gaatje in en stop hier een stukje mozzarella in. Maak het balletje weer dicht en leg alle gehaktballetjes in een ingevette ovenschaal. je kunt er ongeveer 12 maken. Zet de ovenschaal voor 20 min in de oven.
  5. Ondertussen maak je de tomatensaus. Bak het fijngesneden uitje in een pan met fijngesneden knoflookteentjes.
  6. Als de ui glazig is, voeg je beetje voor beetje de verse spinazie toe.
  7. Voeg de tomatenblokjes toe, met een beetje water en gehalveerde cherrytomaten. Voeg ook fijngesneden basilicum toe, maar houd nog een beetje opzij.
  8. Laat dit geheel pruttelen tot de 20 min van de gehaktballen voorbij zijn.
  9. Wanneer de gehaktballetjes klaar zijn, voeg je de tomatensaus toe aan de ovenschaal en zet je dit nog even 10 minuten terug.
  10. Strooi het laatste beetje verse basilicum over de ovenschaal.

Dit vind je misschien ook leuk

Nieuwsbrief

Meld u aan om e-mailupdates over nieuwe recepten te ontvangen.